Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κίνδυνος λουκέτου στα…ΚΕΠ

Υπολειτουργούν τα ΚΕΠ δίχως το απαραίτητο προσωπικό

Από τα 1.080 ΚΕΠ πανελλαδικά υπολειτουργούν τα 460, άλλα δουλεύουν με έναν μόνο υπάλληλο ενώ σε κάποια μπήκε λουκέτο.

Το στολίδι της δημόσιας διοίκησης που κατάφερε να μειώσει τη γραφειοκρατία και κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών καταρρέει.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οπως καταγγέλει στο Newsit ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΚΕΠ, Νίκος Παυλίδης “από το καλοκαίρι του 2011 έχει απολυθεί το 25% με 30% των συμβασιούχων που εργάζονταν στα ΚΕΠ. Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον τα μισά ΚΕΠ υπολειτουργούν και ο χρόνος αναμονής εξυπηρέτησης των πολιτών φτάνει και ξεπερνά τη μία ώρα. Το κόστος της μισθοδοσίας αυτών των ανθρώπων είναι περίπου 500.000 ευρώ μηνιαίως καθώς οι περισσότεροι αμοίβονται με 800 ευρώ”.



ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το θέατρο του παραλόγου είναι πως ενώ μειώνουν το προσωπικό στα ΚΕΠ συνεχίζουν να τους φορτώνουν με νέες αρμοδιότητες. Σύμφωνα με τον κύριο Παυλίδη “αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες από 1100 αρμοδιότητες και μας δίνουν συνεχώς καινούργιες. Για παράδειγμα γίνεται χαμός μετά το κλείσιμο και τη συγχώνευση των στρατολογικών γραφείων και όλα τα παιδιά που περνάνε περιοδεύοντες έρχονται στα ΚΕΠ. Τώρα θα μας δώσουν και προνοιακά επιδόματα. Πως θα ανταποκριθούμε;”

Γραφεία υπάρχουν, εργαζόμενοι δεν υπάρχουν...

Αξίζει να σημειωθεί πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα κοστίζει το 7% του ΑΕΠ δηλαδή 20 δισεκατομμύρια. Είναι ποτέ δυνατόν καποιος να μην αντιλαμβάνεται πως τα ΚΕΠ που ήταν η λύση στη γραφειοκρατία είναι απαραίτητα;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περάστε από το ΚΕΠ για να πάρετε… φύλλο πορείας

“Θα κλείσουν τα μισά ΚΕΠ!”


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε