Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κίνηση καλής θέλησης από τους φαρμακοποιούς – Χορηγούν 89 ακριβά φάρμακα στους ασφαλισμένους του δημοσίου

Κίνηση καλής θέλησης από τους φαρμακοποιούς – Χορηγούν 89 ακριβά φάρμακα στους ασφαλισμένους του δημοσίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2011 | 14:42
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2011 | 14:42

Μερική... άρση του εμπάργκο που είχαν κηρύξει αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Μόνο που η άρση αφορά μόνο στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε να ξεκινήσει η χορήγηση 89 «ακριβών» φαρμάκων, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους στο δημόσιο, αφού η μη χορήγηση φαρμάκων εξακολουθεί να ισχύει για τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΔ και τα ταμεία Υγειονομικών ΔΕΗ και ΟΤΕ, καθώς οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την εξόφληση των χρεών τους.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Κυριάκος Σουλιώτης, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής ότι θα χορηγούνται τα 89 αυτά ακριβά φάρμακα, σε ένδειξη καλής θέλησης, καθώς αφορούν ασθενείς με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά τις πληρωμές ο κ. Σουλιώτης είπε ότι έχουν βελτιωθεί και στόχος είναι ο χρόνος εξόφλησης να μην ξεπερνά τους 3 μήνες. Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα χρειάζονταν από 5 έως 8 μήνες για να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί από τα περισσότερα ταμεία.

Στο μεταξύ, ανοιχτή πρόσκληση στους φαρμακοποιούς να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης μετά τη συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γερ. Βουδούρης δήλωσε για την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ότι οι έμποροι αντιλαμβάνονται απόλυτα τη δικαιολογημένη αγωνία των φαρμακοποιών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, ωστόσο, όπως ανέφερε: «δεν θα πρέπει αυτή η «βεντέτα» ανάμεσα σε φαρμακοποιούς και υπουργείο να έχει ως θύματα τους απλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη δυσπραγία των ταμείων τους».

Η ΕΣΕΕ, προτείνει στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε όσους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη φαρμακευτική περίθαλψη 300.000 οικογενειών ασφαλισμένων εμπόρων.

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  2. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  4. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  5. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
  6. ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου! ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook