Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κήρυξαν πόλεμο για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Κήρυξαν πόλεμο για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει αύριο η ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τις απολύσεις στο δημόσιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εωστερικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι. Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπ. Δ. Τάξης.

Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι’ αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Ερωτώμενος για το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τον κ. Καμίνη, ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Από το Δήμο Αθηναίων θα φύγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μακάρι αυτή τη στιγμή ο κ. Καμίνης να ασχολιόταν με τα σοβαρά. Αλλά επιλέγει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος. «Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 6.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει και επόμενο κύμα μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις».

Ο κ. Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική και στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει αύριο 24ωρη απεργία, ενώ η δημοτική αστυνομία θα κάνει έκτακτη γενική συνέλευση με μόνη πρόταση την απεργία διαρκείας.

Στη σημερινή συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, μετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Στεφάνου και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κύριοι Γιάννης Ιωαννίδης και Άγγελος Συρίγος.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδια και χημικά έξω από την Πρυτανεία! – ΦΩΤΟ

Παρκάρουν όπου γουστάρουν στο κέντρο της Αθήνας λόγω απεργίας στη Δημοτική Αστυνομία – ΦΩΤΟ

ΤΩΡΑ πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά της κινητικότητας – Κλειστή η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος

Πορεία έκαναν οι δημοτικοί αστυνομικοί στο κέντρο – ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε