Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Kήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου

Kήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

“Είμαστε σε διαρκή ρήξη με πολιτικές, οι οποίες είναι απαράδεκτες καταστροφικές και χωρίς προοπτική”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε ότι “θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης και της “τρόικας” για όσο καιρό χρειαστεί”.

“Αν η “τρόικα” απειλεί την ελληνική κοινωνία ότι έχει μπροστά της ένα “μαραθώνιο”, θα πρέπει να ξέρει ότι και η δική μας απάντηση θα είναι ένας αγωνιστικός “μαραθώνιος”,” κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε ως “εκτελεστικό απόσπασμα” το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, για το οποίο είπε ότι θα δημιουργήσει 250.000 νέους ανέργους, ενώ ανέφερε ότι μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες, έχουν υποβληθεί στο Δημόσιο Τομέα, περί της 20.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, ενώ μετά την πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη των συνδικάτων όπου θα εξετασθεί το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε