Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλαίνε από χαρά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης για την επιστροφή των περιουσιών τους

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
Κλαίνε από χαρά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης για την επιστροφή των περιουσιών τους
Η ιστορική σχολή του Γαλατά επιστρέφει σε ελληνικά χέρια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.08.2011 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 29.08.2011 | 11:45

Η σχολή του Γαλατά και τα νεκροταφεία μεταξύ των ακινήτων που θα επιστραφούν στους Έλληνες.

Με δάκρυα στα μάτια οι έλληνες της Κωνσταντινούπολης υποδέχτηκαν την απόφαση Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών στις μειονοτητες.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων και μέλος της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης,  Λάκης Βίγκας "η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική. Η αποφασιστικότητα του κυρίου Ερντογάν είναι ηγετική καθώς το θέμα το έλυσε με μια κυβερνητική απόφαση και δεν το πέρασε απο την εθνοσυνέλευση. Αυτό δείχνει τη συνέπεια του κυρίου Ερντογάν στην πρόοδο των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι μειονότητες εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι η επιστροφή του δικαίου. Δεν πήραμε κανένα δώρο και κανένα αντάλλαγμα, απλώς πήραμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Είναι το τρίτο πακέτο επιστροφής μειονοτικών περιουσιών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πλέον πρέπει να προβληματιζόμαστε όχι μόνο για την επιστροφή των ακινήτων αλλά και για την σωστή διαχείρηση και την μελλοντική πορεία όλης αυτής της περιουσίας. Για εμάς για παράδειγμα ειναι πολυ σημαντική η επιστροφή της σχολής του Γαλατά. Επίσης ένα μεγάλο οικόπεδο που έχουμε στην κοινότητα Καντυλί, κάποιες Μονές και κάποια άλλα ακίνητα και φυσικά τα νεκροταφεία".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.ΒίγκαςΟ κύριος Λάκης Βίγκας αντιπροσωπεύει το συμβούλιο που εκπροσωπεί τα αρμενικά, συροχαλδαίικα και ελληνικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι μειονότητες κατά το παρελθόν φοβόντουσαν ακόμη και να διαβούν το κατώφλι της Γενικής Διεύθυνσης αλλά τώρα χάρη στην προσπάθεια εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τα πράγματα αλλάζουν. Προσέθεσε τέλος, ότι πρέπει να δοθεί σημασία στο μέλλον των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορική απόφαση Ερντογάν - Επιστρέφει ελληνικές περιουσίεςΙσμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο