Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κλεφτοπόλεμος κατοίκων και ΜΑΤ ως τα χαράματα στην Κερατέα – Άνοιξε η λεωφόρος Λαυρίου

– Τραυματίες 4 αστυνομικοί και δέκα πολίτες – έγινε και μια σύλληψη
– Αποπνικτική η ατμόσφαιρα μέχρι αυτή την ώρα από τα χημικά
– 110 μέρες κρατάει η “βεντέτα”
– ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτη η επιχείρηση των αστυνομικών. Πήραν μέρος ΜΑΤ, τροχαία, ασφάλεια με “ομάδες σύλληψης”.

ΩΡΑ 21:45 Σχετική ηρεμία στην περιοχή ύστερα από μια μέρα γεμάτη… μάχες. Οι δυο πλευρές φαίνεται πως ανασυντάσσονται! Φαίνεται ότι η νύχτα θα είναι μακριά…
ΩΡΑ 20.32 Τα ΜΑΤ έχουν πνίξει το χωριό στα δακρυγόνα. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να παίζουν με την αστυνομία το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.
ΩΡΑ 19.27 Οι κάτοικοι έχουν απωθηθεί μέσα στο χωριό και τα ΜΑΤ ρίχνουν συνεχώς χημικά για να τους διαλύσουν.

ΩΡΑ 18.40 Σε εξέλιξη δεύτερη επιχείριση της αστυνομίας να απωθησουν τους κατοίκους της Κερατέας. Αυτή την ώρα βρίσκονται σχεδόν μέσα στο χωριό και έχουν πνίξει την περιοχή στα δακρυγόνα.

ΩΡΑ 18.50 Τα ΜΑΤ στην είσοδο της Κερατέας ΦΩΤΟ NEWSIT

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν και άνοιξαν το ρεύμα προς Λαύριο της Λεωφόρου Λαυρίου το οποίο οι κάτοικοι είχαν κλείσει με μπάζα. Ωστόσο το ρεύμα ανόδου παραμένει κλειστό με χώματα και μεγάλα κομμάτια τσιμέντου.

Φωτές από τις μολότωφ και μάχες με τα ΜΑΤ

Ανοικτός ο δρόμος από τα μπάζα αλλά όχι από τους αστυνομικούς ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι μολότωφ kαι τα δακρυγόνα πέφτουν σαν βροχή ΦΩΤΟ NEWSIT

Στους γύρω λόφους γίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι πετούν πέτρες και μολότωφ και οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο βάθος κάτοικοι αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς ΦΩΤΟ NEWSIT

Πόλεμος στους λόφους της Κερατέας ΦΩΤΟ NEWSIT

Mάχες σώμα με σώμα των κατοίκων με τα ΜΑΤ ΦΩΤΟ NEWSIT

Κόσμος συγκεντρώνεται στα σημεία των συμπλοκών ΦΩΤΟ NEWSIT

Επι τόπου βρίσκονται 10 περιπολικά,  2 διμοιρίες των ΜΑΤ,  2 πυροσβεστικά οχήματα ένα ελικόπτερο και ένα γκρέϊντερ.
Τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας πολίτης.

Στο βάθος διμοιρίες των ΜΑΤ και περιπολικά ΦΩΤΟ NEWSIT

TO ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο συναγερμός σήμανε στην Κερατέα λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, με τις καμπάνες και τα μεγάφωνα να καλούν τον κόσμο στα μπλόκα και ιδιαίτερα σ’ εκείνο, που στήθηκε χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.
Μισή ώρα αργότερα στο σημείο εξελίσσονταν έντονα επεισόδια, μεταξύ των κατοίκων και τεσσάρων διμοιριών ΜΑΤ, που συνόδευαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα. Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε εμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ ένθεν κακείθεν, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Σημειώνεται ότι στις 05.30 έγινε παρόμοια επιχείρηση, χωρίς όμως την παρουσία αστυνομίας, και ακυρώθηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν την μπουλντόζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα κατέφθαναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν ό,τι περνά μέσα από την πόλη, όξυνε την κατάσταση.

Οι άνδρες της πρωινής βάρδιας (3 διμοιρίες) των ΜΑΤ, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Καμικάζι” εναντίον αστυνομικών στην Κερατέα – Tραυματίας ένας πολίτης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε