Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κλείδωσαν οι μειώσεις στο 6% για τους ένστολους – Ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους τροϊκανούς στο υπ.Οικονομικών

Κλείδωσαν οι μειώσεις στο 6% για τους ένστολους – Ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους τροϊκανούς στο υπ.Οικονομικών
Κλείδωσαν οι μειώσεις 6% στους ένστολους εκτός των αστυνομικών! Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του γραφείου του Γ.Στουρνάρα. Ευθύνες στο υπουργείο Άμυνας .

Οι μειώσεις στους ένστολους έχουν κλειδώσει στο 6% εκτός από τους αστυνομικούς και θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Αυτό δήλωσε στην αντιπροσωπεία των στρατιωτικών ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών. Μάλιστα ο διευθυντής είπε στους στρατιωτικούς ότι η ευθύνη για τις μειώσεις ανήκει στον υπουργό Άμυνας που δεν έστειλε επαρκεί στοιχεία.

Μάλιστα την ίδια ώρα έφευγαν από το υπουργείο οι τροικανοί και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους στρατιωτικούς διαδηλωτές οι οποίοι τους φώναζαν μας έχετε εξαθλιώσει με τις μειώσεις.

Περίπου 2.000 στρατιωτικοί είχαν συγκεντρωθεί στις 17:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Οι στρατιωτικοί αντιδρούν στο νέο μαχαίρι που θα γίνει στους μισθούς τους.

Στη διαδήλωση είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

 

 

Σύμφωνα με το OnAlert.gr φαίνεται πως έγιναν συστάσεις προς στρατιωτικούς διαδηλωτές ενώ το ΥΕΘΑ έψαχνε τρόπο να βγάλει παράνομη τη συγκέντρωση.

Οι “συστάσεις” και οι προτροπές να αποφευχθούν συμμετοχές στρατιωτικών στη συγκέντρωση που γίνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Κολοκοτρώνη,δεν έλειψαν όλη μέρα σήμερα στις μονάδες του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
 
Οι φήμες και οι διαρροές έλεγαν ότι οι νομικοί του ΥΕΘΑ ψάχνουν τρόπο για να “βγάλουν” παράνομη την συγκέντρωση και να “κόψουν” με το μαχαίρι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

 
Όλα αυτά εντάσσονται σ΄ ένα κλίμα αγωνίας ίσως και πανικού που επικρατεί στο ΥΕΘΑ, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με μία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

 
Παράνομη η συγκέντρωση δεν μπορεί βέβαια να βγει. Και το πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα έχει να κάνει με το πόσο μαζική θα είναι και τι μήνυμα θα στείλει. Αν η συγκέντρωση είναι μεγάλη, είναι δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια “κατευνασμού” των στρατιωτικών. Αν πάλι η συμμετοχή είναι μικρή ,θα υπάρξουν πιο …δυναμική αντιμετώπιση. Και το πρώτο επιχείρημα θα είναι ότι αυτή δεν “εκπροσωπούν κανένα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε