Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία Πειραιά – Στα άκρα η σχέση φαρμακοποιών-υπουργείου

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία Πειραιά – Στα άκρα η σχέση φαρμακοποιών-υπουργείου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι Φαρμακοποιοί του Πειραιά, μετά τις δηλώσεις για φιλελευθεροποίηση της αγοράς φαρμάκου από τον Υπουργό Υγείας, στο συνέδριο Healthworld 2012 που ανοίγει το δρόμο για τη διάθεση φαρμάκων ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.

Ήταν που ήταν οι σχέσεις φαρμακοποιών- Λυκουρέντζου στα άκρα, ήρθε και η δήλωση του υπουργού Υγείας στο συνέδριο Healthworld 2012, που έκανε την όλη κατάσταση να εκραγεί.

Η δήλωση, που «άναψε φωτιές» από τον κ. Λυκουρέντζου ανέφερε πως το Υπουργείο είναι έτοιμο να κινηθεί «προς την κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς φαρμάκου μετά την αδιάλλακτη στάση των φαρμακοποιών».

Δηλαδή, ουσιαστικά να δοθεί το δικαίωμα ακόμη και σε καταστήματα λιανικής πώλησης να διαθέτουν φάρμακα μη συνταγογραφούμενα.

Μετά τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, ο οποίος φανερά ενοχλημένος, ξεκαθάρισε στο Υπουργείο ότι οι Φαρμακοποιοί δεν δέχονται απειλές, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίαση, να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία αύριο.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε