Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κλειστά κατά 90% τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα λέει η ΕΣΕΕ

Πρωτοφανής είναι η συμμετοχή στην κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου. “Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο τα καταστήματα είναι κλειστά” λέει στο Νewsit o πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έδειξε για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδρασή του σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε απόγνωση.

Η ΕΣΕΕ δηλώνει πως στο κάλεσμα της για κλείσιμο των καταστημάτων ανταποκρίθηκε πάνω από το 90% των εμπόρων ενώ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού εμπορίου μέσα και στην επόμενη κρίσιμη περίοδο, εκκινώντας από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση των εμπόρων σε όλη τη χώρα.

Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης “η συμμετοχή των εμπόρων ειναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εχουμε ποσοστά άνω του 90% από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Ολα τα καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εχουν σήμερα κλείσει στέλοντας ένα μήνυμα πως στις σημερινές συγκεντρώσεις βρίσκονται οι νοικοκυραίοι και διαμαρτύρονται και αυτό πρέπει να περάσει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Κορκίδη στο NewsIt:

Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ – έμμεσοι φόροι – κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν λένε οι έμποροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παλλαϊκός ξεσηκωμός χωρίς προηγούμενο – Μικρή η πλατεία Συντάγματος για αυτό το πλήθος! – Η κεφαλή του ΠΑΜΕ στη Φιλελλήνων, η… ουρά στην Ομόνοια!

Η μητέρα όλων των απεργιών – Παραλύει η χώρα σήμερα και αύριο – Στήθηκαν από νωρίς τα μπλόκα των ΜΑΤ στη Βουλή

Κλειστά όλα τα καταστήματα της χώρας στις 19 Οκτωβρίου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε