Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κλειστά ως τις 12:00 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστά θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας……

που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως αρχαιοτήτων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
 
Στάση εργασίας (8 π.μ.-12 μ.μ.) θα πραγματοποιήσουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ, ενώ στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.
 
Χθες, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος διαβεβαίωσε ότι δεν κλείνει το θέμα των συμβασιούχων, επισημαίνοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί δίκαιη λύση στο ζήτημα.
 
Ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι οι συμβασιούχοι θα έχουν πληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
 
Για το θέμα της άρσης του 24μηνου, επανέλαβε ότι πως αν είναι να υπάρχουν εξαιρέσεις, θα εξεταστούν όλες μαζί, ενώ ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης «καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε