Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Τρίτη

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Τρίτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2013 | 19:17

Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι έως και την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι του πρώην ΥΠΠΟ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και απόσυρση του προσχεδίου του Οργανογράμματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καθημερινών συγκεντρώσεων στις 8 πμ. και συνελεύσεων στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΥΠΠΟ, στην οδό Μπουμπουλίνας, προκειμένου να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την πορεία του αγώνα.

Έτσι, αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου, θα γίνει το πρωί στις 8 πμ. συγκέντρωση και συνέλευση για να εκτιμηθεί το προσχέδιο Οργανισμού -αν αυτό έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία- ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 11.30 πμ. και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 3.30 μμ.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ), ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου, μετά τη συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί πορεία εκεί όπου θα συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ή (σε περίπτωση που δεν συνεδριάσει) έξω από την Ακρόπολη.

Νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής - Στερεάς και Νήσων θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 9μμ.

Επιπλέον, ύστερα από απόφαση της γενικής γραμματέα Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, δεν συνεδρίασε σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας, όπου μετέβησαν οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν παράσταση και ζήτησαν το προσχέδιο του Οργανογράμματος από την κ. Μενδώνη και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΘΠΑ, Κ. Τζαβάρα, οι οποίοι τους πληροφόρησαν ότι θα τους δοθεί αύριο, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη λόγω απεργίας

Κλείνει μετά απο 19 χρόνια το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού


   Διαδώστε αυτό το άρθρο