Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κλειστές και σήμερα οι Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα – Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ

Κλειστές και σήμερα οι Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα – Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών, ενώ κανονικά και χωρίς προβλήματα εξακολουθούν να λειτουργούν τα ΑΤΜ.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν κανονικά και η κίνηση δεν ήταν αυξημένη, εάν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι είχε μεσολαβήσει και τριήμερο αργίας, ενώ όλα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν λειτούργησαν.

Οι οποιεσδήποτε πλέον εξελίξεις για την παρουσία των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα συνολικά, αλλά και της κάθε μιας ξεχωριστά, εξαρτώνται από τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στην Κύπρο.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του ενεργητικού και του παθητικού των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί από ελληνικές τράπεζες, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο και φυσικά υλοποιήσιμο πριν δοθεί το «πράσινο φώς» από την Κύπρο.

Σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τρεις κυπριακές τράπεζες, η Τράπεζα Κύπρου, η Cyprus Popular Bank (πρώην Marfin Popular Bank) και η Ελληνική Τράπεζα, με δίκτυο που ξεπερνά τα 330 υποκαταστήματα και τους περίπου 5.000 εργαζόμενους. Διαθέτουν συνολικό ενεργητικό στην Ελλάδα ύψους 25 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις ανέρχονται σε 14 δισ. ευρώ περίπου και τα δάνεια σε 20 δισ. ευρώ περίπου.

Σε κάθε περίπτωση οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όπως κατ’ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιθανό να μην ανοίξουν ξανά Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή – Εκβιασμός της Τρόικας δεν δέχεται το εναλλακτικό σχέδιο

Η Κύπρος ανεβάζει τις τιμές του πετρελαίου

New York Times: Aβέβαιη η τύχη της πρότασης της Gazprom

Το πρώτο όχι στη Γερμανία – Δραματικές ώρες στην Κύπρο – Τι προβλέπει το νέο σχέδιο – Ο Πούτιν στηρίζει λύση χωρίς κούρεμα

Στη Μόσχα και ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου

Ήξεραν για το κούρεμα της Κύπρου από 8 Μαρτίου!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε