Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστή η Σταδίου από την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Άκαρπη η συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό

Κλειστή η Σταδίου από την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Άκαρπη η συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό

Μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στους Δήμους αλλα και δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες.

Μετά την συγκέντρωση και την άκαρπη συνάντηση με τον υφυπουργό Διοικητικης Μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη, επέστρεψαν στο υπουργείο Εργασίας. Κλειστή η Σταδίου.

Την ίδια ώρα πάντως εμφύλιος μαίνεται μεταξύ των εργαζομένων. Κατά συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημάρχων στρέφεται το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ (που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) υποστηρίζοντας ότι «χύνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης» και ότι «αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων». Το Συνδικάτο υποστηρίζει ότι δυνάμεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δήμαρχοι προβάλλουν ως «δήθεν αντιπρόταση στις απολύσεις την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους δήμους».

Το Συνδικάτο καλεί εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημάρχους «να δυσκολέψουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία. Ακόμη και πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων λειτουργιών και υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού».

Πάντως, σήμερα με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, μετά τις 10 το πρωί και μέχρι το τέλος του ωραρίου ξεκινά στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία των δήμων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι όμως! Δεκάδες εργαζόμενοι είναι ήδη σε εφεδρεία από 01/01/2012 – Τους ζητούν να επιστρέψουν το 50-60% των αποδοχών τους!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε