Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κλειστή η χωματερή Φυλής – “Μας κυνηγάνε Ρομά για να αντεκδικηθούν για τον θάνατο ομοεθνούς τους” καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο Newsit!

Εκρηκτική η κατάσταση στη χωματερή Φυλής μετά το θάνατο νεαρού Ρομά. Αντεκδίκηση ζητούν οι ομοεθνείς του. “Δεν ανοίγει ο ΧΥΤΑ εάν δεν μας προστατέψουν” λένε οι εργαζόμενοι.

Κλειστή παραμένει η χωματερη Φυλής απο το Σάββατο, 19 Μαρτίου, όπου ένας ρακοσυλλέκτης έχασε τη ζωή του και τα επεισόδια που ακολούθησαν απο τους συγγενείς του θανόντα. Θυμίζουμε πως λίγη ώρα μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ρομά, ομοεθνείς του συγκεντρώθηκαν στη χωματερή και για αντίποινα έβαλαν φωτιά σε 6 μηχανήματα και 1 φορτηγό, ενώ για  την εκτόνωση της κατάστασης απαιτήθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως δήλωσε στο newsit ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής, Γιώργος Χάρδας, ” η κατάσταση είναι τραγική. Σήμερα οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεκδίκησης. Μας κυνηγάνε για να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του ομοεθνούς τους. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Δεν θα δουλέψουμε εάν δεν υπάρξει πλήρης προστασία των εργαζομένων. Εμείς αρνούμεθα να δουλεύουμε και πάνω από τα κεφάλια μας να φεύγουν οι βολίδες σαν χαλάζι”.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η εκρηκτική κατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμάτων.

Ακούσε τι δήλωσε στο newsit o κύριος Χάρδας:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε