Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλειστό το ΙΚΕΑ Κηφισσού - 24ωρη απεργία για τις μειώσεις μισθών

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2012 | 11:10

Κλειστό είναι σήμερα το υποκατάστημα του σουηδικού κολοσσού ΙΚΕΑ στον Κηφισσό, αφού οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, αρνούμενοι να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 11%.

Χθες, προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία όλα τα άλλα καταστήματα του ομίλου λειτουργούν κανονικά. Η ΙΚΕΑ είναι μια από τις τρεις επιχειρήσεις που "ανησυχούν" από χθες την αγορά (ΙΚΕΑ, COSTA COFFE, CITIBANK). Η ΙΚΕΑ αντιμετωπίζει την άρνηση των εργαζομένων της - όχι σε όλα τα καταστήματα - να δεχθούν την μείωση μισθών, η COSTA COFFEE έκλεισε και τα 10 καταστήματά της στην Ελλάδα και η CITIBANK ανακοίνωσε ότι μειώνει τα υποκαταστήματα της σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ Κηφισσού δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τις μειώσεις της τάξης του 11%, ενώ όπως δήλωσε στο Newsit το μέλος του σωματείου των εργαζομένων Παντελής Καραστάσης, θα γίνει και αύριο στάση εργασίας 17.00-21.00, ενώ προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τονίζουν ότι θεωρούν άδικες τις μειώσεις από την στιγμή που η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Όπως μάλιστα λένε, τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν και άλλες μειώσεις 10% σε υψηλοβαθμα στελέχη.Η ΙΚΕΑ ξεκίνησε το 1943 στο μικρό χωριό Agunnaryd στη Σουηδία, όταν ο ιδρυτής Ingvar Kamprad ήταν μόλις 17 χρονών. Mέσα σε έξι δεκαετίες η ΙΚΕΑ εξελίγχθηκε σε μια μεγάλη εταιρία λιανικού εμπορίου σε 44 χώρες / περιοχές σε όλο τον κόσμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάστατη η αγορά! Κλείνει μεγάλη αλυσίδα καφέ - Η Citibank μειώνει τα υποκαταστήματά της - Απεργία στο ΙΚΕΑ για μειώσεις μισθών

 Μειώσεις μισθών στα ΙΚΕΑ - Σε καταλήψεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι - Τι ανακοίνωσε η εταιρεία
 

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο