Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Κλειστόν λόγω Σαμαρά”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αυτή την πινακίδα κρέμασαν έξω από τη Νομαρχιακή…

Οργάνωση Χανίων της ΝΔ μέλη του κόμματος, που διαμαρτύρονται γιά την νυν πολιτική ηγεσία.

 

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ από το 1994 να μην θέσει και πάλι υποψηφιότητα, απόφαση που συνοδεύτηκε από 400 αιτήσεις διαγραφής !

 

Ακολούθησε και η ανακοίνωση διάλυσης της κομματικής οργάνωσης Ταξί Χανίων της Ν.Δ. με 249 μέλη, ενώ οι αιτήσεις διαγραφής συνέρεαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ μέχρι αργά το βράδυ και έπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό να γενικευτεί στις κατά τόπους οργανώσεις σε όλη την Κρήτη.

 

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, αιτιολόγησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της διαφωνίας του για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα, απόφαση που όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, «ακρωτηρίασε τη Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη και δεύτερον, λόγω των υποδείξεων και των πιέσεων που ασκούνται από τον κομματικό μηχανισμό το τελευταίο διάστημα. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ό,τι η ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, άλλαξε τρεις φορές, ενώ συμπλήρωσε πως, και η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, «ήρθε και έφυγε γιατί δέχτηκε απειλές και προτροπές, του τύπου θα βάλεις αυτούς που θέλω εγώ».

 

Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, με αποδοκιμασίες κατά του πρόεδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ευχαρίστησε «όλες και όλους όσους συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ν.Δ. στα Χανιά» και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, γιατί όπως τόνισε, «οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς».

 

Η δυσαρέσκεια των μελών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και γενικότερα στην Κρήτη, προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, το τελευταίο, διάστημα είναι έντονη, δεν έλειψαν μάλιστα και οι φωνές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα Χανιά που ζητούσαν να «ξηλωθεί» από τους τοίχους, η φωτογραφία του προέδρου της Ν.Δ..

 

Τελικά, τα μέλη της Ν.Δ., κορυφώνοντας τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην παρούσα πολιτική ηγεσία, πήραν μαζί τους μια μεγάλη φωτογραφία από την προεκλογική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1989 στο Σύνταγμα, ενώ στην είσοδο των γραφείων της ΝΟΔΕ, ανήρτησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη φράση “Κλειστό λόγω Σαμαρά”.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε