Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλίμα ανησυχίας για τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής σκόνης στην υγεία

Κλίμα ανησυχίας για τις επιπτώσεις της ηφαιστειακής σκόνης στην υγεία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2010 | 16:19
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2010 | 16:19

Καθώς η ηφαιστειακή τέφρα από τη Βόρεια Ιρλανδία εξακολουθεί να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εντείνοντας το χάος στις αερομεταφορές, αυξάνεται και η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία των πολιτών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας έχει ήδη προειδοποιήσει πως αν η ηφαιστειακή τέφρα κατακαθίσει, τότε τα προβλήματα θα γίνουν ιδιαίτερα ορατά και οι πάσχοντες από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο.

Το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν βροχές, που θα φέρουν τα σωματίδια της σκόνης –που δεν είναι βλαβερά όσο παραμένουν στα άνω στρώματα της ατμόσφαιρας- σε επαφή με το έδαφος και μοιραία θα περάσουν και στα αγροτικά προϊόντα, μοιάζει ακόμη πιο ανησυχητικό. Γιατί οποιαδήποτε παρενέργεια θα περάσει στα προϊόντα και κατ’ επέκταση στο ανθρώπινο σώμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει πως προς το παρόν το νέφος δεν προκαλεί ανησυχία. Στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφόρησης (Monitoring and Information Centre) της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook