Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στην Υγεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με κατάληψη του υπουργείου και απεργίες αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με κατάληψη στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις, έπειτα από απόφαση που έλαβαν κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του NewsIt

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του NewsIt

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία, ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του θεσμού της εφεδρείας, δημιουργία κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους γιατρούς, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην αποδεχθούν τους όρους, με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και να απέχουν από την αποδοχή σύναψης σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοφανής επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους – Πολιτική

Πόρτα στον Λοβέρδο από εργαζόμενους του Υπ.Υγείας! ΦΩΤΟ κ VIDEO – Ελλάδα

Φωτιές άναψε ο Λοβέρδος για το δημόσιο – Ποιοί στέκονται απέναντί του – Πολιτική

Διαβάστε στο iatropedia.gr: Άμεσες περικοπές παντού – Υγεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε