Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Kode Project από τον Κωτσόβολο: Μάθε, γράψε, ζήσε!

Kode Project από τον Κωτσόβολο: Μάθε, γράψε, ζήσε!

“Σε έναν κόσμο που κινείται τάχιστα στην πλήρη ψηφιοποίηση του, οι γλώσσες προγραμματισμού ενδέχεται σταδιακά να υποκαταστήσουν, αν όχι εξαλείψουν, τις εθνικές γλώσσες. Τα σχολεία στο άμεσο μέλλον θα διδάσκουν από τις πρώτες ακόμα τάξεις του δημοτικού, κώδικα – ενέργεια που έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ – παράλληλα με των υπολοίπων μαθημάτων.

Το BCA , ήταν το πρώτο κολέγιο της Ελλάδος που δίδαξε γλώσσες προγραμματισμού το 1970 (με γλώσσες προγραμματισμού της εποχής όπως η Dibol και Pascal), αναλογιζόμενο τις καταιγιστικές αλλαγές που θα επέφερε ο ερχομός των πρώτων υπολογιστών στην παγκόσμια οικονομία. 40 χρόνια αργότερα και αξιοποιώντας τις μοναδικές δυνατότητες της τεχνολογίας, το BCA ήταν και το πρώτο κολλέγιο που εισήγαγε -παγκοσμίως- το πρώτο e-learning Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για ναυτικούς εν πλώ.

Το kode project, μία εξαιρετική και πρωτοποριακή ιδέα της εταιρείας Κωτσόβολος, βασίστηκε στην επιτακτική ανάγκη ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, να αξιοποιήσουν και να κατανοήσουν τις δυνατότητες που τους δίδει ο προγραμματσιμός, τόσο για να βελτώσουν τα προιόντα και υπηρεσίες τους, όσο και για να αναπτύξουν περισσότερες ψηφιακές δεξιοτεχνίες, ιδιαιτέρως χρήσιμες σε μία δοκιμαζόμενη αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στοιχεία της Ευρωπαικής Ένωσης καταδεικνύουν την ανάγκη για επιτακτική ψηφιακή επιμόρφωση των πολιτών της, δεδομένου ότι μέχρι το 2020 υπολογίζεται ένα “έλλειμα” στελεχών της ψηφιακής οικονομίας της τάξεως των 800.000, όπως προαναφέρθηκε.

Για το kode project το BCA college αξιοποίησε μερικό από το καλύτερο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας, ερευνητές-καθηγητές με αξιοσημείωτη πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένα πλήρες studio, developers, graphic designers, καθώς και εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στην διαδικτυακή εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε είναι μοναδικό.

Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που μπορέσαμε και υλοποιήσαμε το πρωτοποριακό όραμα της Κωτσόβολος, για παροχή εξειδικευμένης γνώσης πάνω στη χρήση του προγραμματισμού για όλες τις ηλικίες και ανάγκες.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας ιδιαίτερα υπερήφανους που καταφέραμε να συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία μας, στην πρωτοριακή -για τα ελληνικά δρώμενα- ενέργεια της Κωτσόβολος, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε