Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοινωνική σύνθλιψη και πολιτική ομηρεία

Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια για έναν Αλέξη , μια Αλέκα , ένα Φώτη , Χάρη , Γιάννη κι όποιον άλλον προκύψει από τη δομική ανακατανομή του πολιτικού προσωπικού , που προκάλεσαν τα ρήγματα της περασμένης Κυριακής .

Η πρέσα των δανειστών έπιασε και συνέθλιψε , απρόσμενα ίσως σε τέτοια έκταση, τα δυο μεγάλα κόμματα θέτοντας τις προϋποθέσεις για ένα προεκλογικό κομφούζιο δέκα σχηματισμών .

Οι συνθλίψεις ,που ξεκίνησαν πριν δυο χρόνια από τα κοινωνικά στρώματα και επεκτάθηκαν στην κεντρική δομή του πολιτικού συστήματος δημιουργούν κατά πως φαίνεται περισσή ολισθηρότητα . Εντός ή εκτός σχεδίου ,τέτοια ολισθηρότητα απαιτεί διαχείριση , από έμπειρους σε τέτοια προβλήματα , Βίκινγκς , Κέλτες και Πρώσους . Ειδικά όταν δρομολογούν ροή δισεκατομμυρίων για να σώσουν μια υπόθεση που και για τεχνικούς λόγους , αρκετοί από δαύτους θεωρούν χαμένη .

Και τι οξύμωρο η εκπόρευση αυτής της αφόρητης πίεσης και σύνθλιψης αντανακλά σ’ ένα καθηλωμένο άνθρωπο ,που διαχειρίζεται εξ αρμοδιότητας τα τερατώδη Γερμανικά κεφάλαια με την ίδια στωικότητα που περιστρέφει τις ρόδες του αμαξιδίου του . Στην μορφή του Β. Σόιμπλε , μια ολόκληρη κοινωνία έχει προσωποποιήσει τα δεινά της και από τον πρώτο ως τον τελευταίο πολίτη της , εκεί επιστρέφουν τις προσβολές και εκτονώνουν τα φορτία της οργής .Ειδικά μετά τις απαιτήσεις για τον γενικό καθορισμό του πολιτικού πλαισίου στην Ελλάδα , σύντομα θα προβάλλει ως φιγούρα για κάθε παιγνιώδη εξοστρακισμό στο διαδίκτυο .

Μετά την αιχμαλωσία της κοινωνίας της κοινωνίας, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της δέχονται εξευτελιστικές υπαγορεύσεις που φθάνουν από την έμμεση απαγόρευση διεξαγωγής εκλογών έως την υποχρεωτική διακυβέρνηση από μικτά επιτροπικά σχήματα τεχνοκρατών .

Στον απόηχο όλων αυτών των εκκωφαντικών παρεμβάσεων ,ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποποιείται καθυστερημένα των αποδοχών του και οι κρατικοί λογιστές περικόπτουν γλίσχρα επιδόματα ακόμη και αναπήρων για να τα ρίξουν στον έρανο των 325 εκατομμυρίων ευρώ που γυρεύουν στο Γιουρογκρούπ .Περίπου τόσα σκορπίστηκαν το 2004 για το άχρηστο C4I των ολυμπιακών αγώνων και αναρίθμητες ανάλογες μπάζες δρομολογημένες από και προς τους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας του κ .Σόιμπλε , αποτελούν μικρές ενδεικτικές παραμέτρους του Ελληνικού δυστυχήματος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε