Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κόκκινο πανί” για ΝΔ και ΛΑΟΣ η Θ.Δραγώνα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Διασταυρούμενα πυρά δέχεται η κυβέρνηση για…

την επιλογή της καθηγήτριας Θάλειας Δραγώνα για τη θέση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας.

Αφορμή οι απόψεις που είχε διατυπώσει σε βιβλίο υπό τον τίτλο “Τι είν’ η πατρίδα μας;”, όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι είναι ρατσιστικός ο διαχωρισμός των πολιτισμών σε ανώτερους και κατώτερους και εξίσου ρατσιστική είναι η φράση “όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγαμε βελανίδια”.

Βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να υιοθετήσουν την ρητορική του ΛΑ.Ο.Σ.,που ζητά ακόμη και την αποπομπή της κυρίας Δραγώνα. Για να αποφευχθεί όμως η “ταύτιση” των δύο κομμάτων ή ακόμη και να εμφανιστεί ότι η ΝΔ “σύρεται” πίσω από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως “το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται τις ευθύνες του για τους διορισμούς και τις επιλογές που κάνει”.

 

Το σχόλιο της ΝΔ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. “Πολύ γρήγορα και με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ ταύτισε το κόμμα του με τον κ. Καρατζαφέρη και με τις πλέον ακροδεξιές φωνές”, ανέφερε η υπουργός.

 

Την επίθεση στην κ. Δραγώνα συνέχισε ο ΛΑ.Ο.Σ., αναφέροντας ότι εάν η υπουργός Παιδείας συμφωνεί με την ειδική γραμματέα “τότε πρέπει να αλλάξει τον σταυρό που βρίσκεται έξω από το υπουργείο της με την ημισέληνο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε