Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κοκτέϊλ καύσωνα και υγρασίας από Τρίτη

Κοκτέϊλ καύσωνα και υγρασίας από Τρίτη

Οχι μόνο ο υδράργυρος αλλά και το βαρόμετρο θα χτυπήσουν κόκκινο από αύριο με τα ποσοστά υγρασίας να ξεπερνούν ακόμα και το 70% ανεβάζοντας τον δείκτη δυσφορίας.

Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές θα αγγίξει τους 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ το απόγευμα μπορεί να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή.

Αναλυτικά ο καιρός για την Τρίτη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε