Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κόλαφος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την τραγωδία στο Μαρί

Στην αναποφασιστικότητα των κυβερνώντων απέδωσε την φονική καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Αν ήταν άνθρωποι των αποφάσεων, δεν θα φθάναμε σ’ αυτό το τραγικό γεγονός. Το ότι ανέβαλλαν συνεχώς την μετακίνηση αυτών των υλικών, μας έφερε στο τραγικό γεγονός της 11ης Ιουλίου για να έχουμε αυτό τον θρήνο, τον κλαυθμό και τον οδυρμό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του μετά τη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Χρυσορογιάτισσας.

Ερωτηθείς κατά πόσο συμμερίζεται την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να παραιτηθεί, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι δεν του πέφτει λόγος, γιατί τα θέματα αυτά τα αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί.

Τις δηλώσεις που επιρρίπτουν ευθύνη στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Πρόεδρο Χριστόφια, για την έκρηξη στο Μαρί απέρριψε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

«Πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση των πορισμάτων για την τραγωδία στο Μαρί προτού τοποθετηθούμε…Ελπίζω αυτοί που τοποθετούνται με τρόπο βεβιασμένο και ατεκμηρίωτο να έχουν τη δύναμη να απολογηθούν για την ψύχωση την οποία έχουν καλλιεργήσει, αν τα πορίσματα είναι διαφορετικά από αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι».

Εξ άλλου, δήλωσε ότι είναι αναγκαία και απαραίτητη η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, την οποία μπορεί να πετύχουν αν στηριχθούν στους κοινούς στόχους και στις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου, εν όψει των δυσχερειών στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

«Δυστυχώς οι συνομιλίες δεν παρουσιάζουν την πρόοδο που θα ευχόμασταν και οι διχοτομικές θέσεις, που εκφράζει η τουρκική πλευρά δεν επιτρέπουν αισιοδοξία», είπε ο κ. Κυπριανού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε