Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κολλημένοι με το διαδίκτυο οι έφηβοι - Ένας στους δύο μπαίνει για παιχνίδια βίας!

Κολλημένοι με το διαδίκτυο οι έφηβοι - Ένας στους δύο μπαίνει για παιχνίδια βίας!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.10.2010 | 12:32
Πρώτη δημοσίευση: 15.10.2010 | 12:32

Αυτό δείχνει έρευνα που έγινε σε 500 παιδιά και εφήβους, στο δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκστρατείας του δήμου για την πρόληψη από τον εθισμό στο διαδίκτυο.

Το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών από το διαδίκτυο, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι οι δημοφιλέστερες χρήσεις του ίντερνετ από εφήβους (ηλικίας 11-16 χρονών), ενώ σύμφωνα με την έρευνα σημαντικό ποσοστό το χρησιμοποιεί για ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας, σε καθημερινή βάση.

Στις ηλικίες 14-16χρονών το 55,4% των εφήβων απασχολούνται σε διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας σχεδόν καθημερινά ενώ η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων αυτών αγγίζει μόνο το 11% στις ηλικίες 11-13χρονών. Η συμμετοχή των εφήβων σε ιστοχώρους επικοινωνίας όπως το facebook ή σε chatrooms φτάνει το 59%

Εντυπωσιακό είναι ότι το 54% των παιδιών χρησιμοποιεί το Ίντερνετ σε καθημερινή βάση. Η συνηθέστερη χρήση για την πλειοψηφία αυτών (89%) είναι το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών, και το email (76%).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι το 26% των εφήβων, δηλαδή 1 στους 4, χρησιμοποιεί το ίντερνετ για την αναζήτηση σεξουαλικών θεμάτων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του γραφείου βορείου Ελλάδος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, γιατρό Ελένη Δουλιανάκη, η εκστρατεία του δήμου Πανοράματος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους τρόπους πρόληψης του «εθισμού» στο διαδίκτυο και στην ενημέρωση των γονέων τους για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται αύριο στις 19:00 στο Δημαρχείο, ημερίδα με θέμα "Η σημασία της πρόληψης από τον εθισμό στο διαδίκτυο", με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Αναπτυξιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Καρδαρά.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο