Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κόλπο με βουλγαρικές πινακίδες σε πολυτελή αυτοκίνητα για να πληρώνουν λιγότερα τέλη!

Κόλπο με βουλγαρικές πινακίδες σε πολυτελή αυτοκίνητα για να πληρώνουν λιγότερα τέλη!

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ χιλιάδες Έλληνες που «βαφτίζουν» βουλγαρικά τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι επιτήδειοι ανοίγουν στην γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώσουν βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, πρόκειται για παλιό κόλπο και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη το εκμεταλλεύονται, ενώ στη συνδρομή τους έχουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.

Τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου εκτιμάται οτι είναι μεγάλα και άνδρες του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, επιδόθηκαν σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έλεγχοι δεν πτόησαν του επιτήδειους και τώρα δηλώνουν οτι μπορούν με άλλο τρόπο νόμιμα και χωρίς οι «ενδιαφερόμενοι» να κινδυνεύουν από τον ελληνικό νόμο να προμηθευτούν πινακίδες Βουλγαρίας.

Το κόλπο πάντως δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και ιταλικό, καθώς παρόμοια κυκλώματα δρουν και στην Ιταλία.

Διαβάστε

Απ΄ευθείας ανάθεση σε επιχειρηματία που συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε