Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κομπίνα 10 εκ. σε νοσοκομείο: Έγραφαν συμπληρώματα διατροφής σε… νεκρούς!

Εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής είχε κάνει χρυσές δουλειές στην πλάτη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ αποκομμίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ περί τα 10 εκ. ευρώ μέχρι κάποιος υπάλληλος να κάνει την καταγγελία και να διαταχθεί ΕΔΕ.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το Έθνος που έχει το ρεπορτάζ, έχει πολλά θαυμαστά.

Σκευάσματα της εταιρείας με έδρα την Κρήτη, που δίνονται για όσους ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ, είχαν συνταγογραφηθεί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης που έρχονται στο φως, σε 47… νεκρούς και ακόμη 270 ογκολογικούς ασθενείς – που δεν είναι σίγουρο πως είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Στο κύκλωμα που συνταγογραφουσε αφειδώς εμπλέκονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και διευθυντές κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αλλά και γιατροί του ΙΚΑ. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες, για συνταγές που πρώτα υπογράφονταν από γιατρούς και μετά συμπληρώνονταν από την εταιρεία…

Στην υποθεση εμπλέκονταν και επτά υπάλληλοι του ΙΚΑ που είχαν την ευθύνη ελέγχου των συνταγών.

Ο “συνδετικός κρίκος” φέρεται να είναι η προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής, της οποιας ο γιος είναι μέτοχος στην εν λόγω εταιρεία σκευασμάτων, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υπάλληλος του ΙΚΑ θέλησε να ελέγξει τα παραστατικά για πληρωμή που προσκόμμισε εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας και ζητούσε 40.000 ευρώ. Μία βεβαίωση του φάνηκε μη έγκυρη και την πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου του. Μία πρώτη έρευνα στο αρχείο έδειξε ότι υπήρχε πλήθος άκυρων παραστατικών.

Το μακάβριο, κλου της υπόθεσης. Η εφημερίδα δημοσιεύει μία εκ των ιατρικών βεβαιώσεων που φέρει πέντε (!) υπογραφές γιατρών και ελεγκτών και συνταγογραφεί σκευάσματα για μυική ανάπτυξη σε καρκινοπαθή. Η συνταγή φέρει ημερομηνία 27/01/2010, ωστόσο ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε