Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κομπίνα με εκβιασμούς από ζευγάρι bloggers

Ζευγάρι που κατηγορείται ότι εξεβίαζε δικαστικούς, άλλους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες, κλπ.μέσω μπλογκ στο οποίο ήταν διαχειριστές συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
 
Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες, και την 38χρονη φίλη του οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και συκοφαντική δυσφήμιση κατ΄εξακολούθηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε στην εισαγγελία επιχειρηματίας σε βάρος των διαχειριστών του μπλογκ, μέσω του οποίου γινόταν ανάρτηση στο διαδίκτυο συκοφαντικών δημοσιευμάτων και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε κατεπείγουσα δικογραφία στη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και έκαναν έφοδο στο σπίτι τους όπου βρέθηκαν τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ήταν οι διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας.

Επίσης βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις που έχει σχέση με την δραστηριότητα των κατηγορουμένων. Και ειδικότερα με καταγγελίες σε βάρος κρατικών λειτουργών.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, έντεκα cd-dvd, μια δισκέτα, ένα σημειωμάριο με χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνεση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οπως έγινε γνωστό οι κατηγορούμενοι εξεβίαζαν τον επιχειρηματία προκειμένου να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε