Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κόντρα στη Βουλή για τα διόδια και τα εισιτήρια

Κόντρα στη Βουλή για τα διόδια και τα εισιτήρια

Το κίνημα “δεν πληρώνω” πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ του υπ. Μεταφορών και του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαξιφισμοί στη Βουλή κατα τη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ. ‘Οταν τέθηκε το ζήτημα της ανυπακοής μερίδας πολιτών στο να πληρώνουν εισιτήρια και διόδια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κυβερνά με τη λογική τού “διαίρει και βασίλευε” και ο κ. Ρέππας του αντιγύρισε την κατηγορία.

“Εσείς κατακερματίζετε την ελληνική κοινωνία και ακολουθείτε το “διαίρει και βασίλευε” γιατί υιοθετείτε κάθε αίτημα ομάδων ακόμη κι αν είναι αντικρουόμενο ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους τους. Αυτό δείχνει πολιτική αδυναμία για τους πολιτικούς και συνδικαλιστική αδυναμία για τους συνδικαλιστές”, είπε ο κ. Ρέππας, προσθέτοντας πως δύναμη είναι ο πολιτικός να παίρνει μια απόφαση που δεν είναι ευχάριστη αλλά είναι χρήσιμη για τη χώρα.

Ο κ. Ρέππας έκανε πάλι λόγο για αντικοινωνική αντίληψη των “τζαμπατζήδων”, σύμφωνα με την οποία “δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα”. Η τακτική αυτή, πρόσθεσε, οδηγεί σε απώλεια εσόδων και σε μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω του προϋπολογισμού, δηλαδή με επιβάρυνση όλων των φορολογούμενων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο ή την Ήπειρο. Σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό θα αντιμετωπιστεί δραστικά με την καλύτερη οργάνωση της δομής των επιθεωρητών, του σώματος ελεγκτών και της θέσπισης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για να μην χρειάζεται, λόγω αυτής της απώλειας, που στα λεωφορεία η εισιτηριοδιαφυγή φθάνει το 40%, να επιβαρύνεται ο φορολογούμενος πολίτης σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε