Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κόντρες στη Βουλή για το άσυλο

Κόντρες στη Βουλή για το άσυλο
Η υπουργός Παιδείας στην απάντηση της προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2009 | 17:45
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2009 | 17:35

Η υπουργός Παιδείας συγκρούστηκε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη για το άσυλο στα Πανεπιστήμια.

"Το θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές. Δεν θα το αλλάξουμε. Θα στηρίξουμε όμως, τις πανεπιστημιακές αρχές ώστε να το εφαρμόσουμε" απάντησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.  Στο κείμενο της ερώτησης του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να "σταματήσει το άσυλο που προσβάλει τη δημοκρατία".

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι "δεν υπάρχει καμία αποδοχή και καμία ανοχή στη καταστροφή μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Ούτε ένα βιβλίο, ούτε ένας υπολογιστής ή θρανίο δεν μπορεί να καταστραφεί. Ούτε είναι αποδεκτή η διακοπή της ελεύθερης διακίνησης ιδεών".

Αντίθετα ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέμεινε ότι "έχουμε απαγόρευση του οτιδήποτε ενοχλεί τους αντιεξουσιαστές. Προστατεύστε τους φοιτητές από τους αντιεξουσιαστές. Είναι κράτος εν κράτει. Είναι η χειρότερη μορφή φασισμού".

"Το άσυλο είμαι μια απάντηση της δημοκρατικής Ελλάδας στην εμπειρία μιας επτάχρονης δικτατορίας,έχει το δικό του ειδικό βάρος και το συμβολισμό" απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο