Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορύφωση της πανδημίας

ΦΩΤΟ NEWSIT
, ΦΩΤΟ NEWSIT

Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες αναμένουμε κορύφωση της νέας γρίπης σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ Π.Ευσταθίου.

Περίπου 150 κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστά την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ώρα με την ώρα. Μάλιστα τα βαριά περιστατικά μέσα σε μία εβδομάδα έφτασαν τα 14 και οι ειδικοί δεν θέλουν να σκεφτούν τι θα γίνει όταν θα φτάσει ο “πραγματικός” χειμώνας και θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει και το newsit.gr πριν από 10 ημέρες τα περισσότερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας είναι πλήρως εξοπλισμένα εκτός από…προσωπικό! (Διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Και όλα αυτά ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 12 στην χώρα μας με τελευταίο θύμα ένα 11χρονο κοριτσάκι που έπασχε από φυματίωση

Εντωμεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας 7χρονος ο οποίος έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

 
«Προσπαθούμε, ελπίζουμε να μπορέσει να ανανήψει. Το παιδί εισήλθε στο νοσοκομείο με κάποια αναιμία, που δεν εξηγείται, και θρομβοπενία. Έκανε βαρύ αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο. Εξετάζεται αν αυτό το σύνδρομο είναι λόγω του ιού ή αν είχε κάποια άλλο νόσημα, το οποίο δεν το ξέρανε» δήλωσε η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά.
 

Από σήμερα αρχίζουν και οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων, μετά τους γιατρούς και νοσηλευτές. (Δείτε το βίντεο)

Πάντως σε έρευνα οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι φοβούνται να εμβολιαστούν (Διαβάστε αναλυτικά). Παράλληλα θα συνεχιστεί και ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας (Διαβάστε αναλυτικά).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο την περασμένη εβδομάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 975.

Επιπλέον μισά από τα δείγματα που πηγαίνουν για ανάλυση είναι θετικά στον ιό, ενώ στο σύνολο τους τα κρούσματα σε όλη την χώρα έχουν φτάσει τα 4.172. 

Ραγδαία όμως αυξάνονται και τα κρούσματα σε σχολεία με αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν εκατοντάδες τμήματα και σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.  Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ παναγιώτης Ευσταθίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης
Μετάλλαξη του ιού;
Η ώρα της ηγεσίας για τη γρίπη

Πώς μεταδίδεται ο ιός
Οσα πρέπει να ξέρετε για τον ιό
On line test για τη γρίπη
Νέος θάνατος από τη νέα γρίπη
Ύποπτες παρενέργειες χωρίς αποδείξεις
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά απο Δευτέρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε