Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κόβονται οι μισθοί και τα επιδόματα στην Βουλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Περικοπές και στις αποδοχές των βουλευτών, των υπαλλήλων και του προϋπολογισμού της Βουλής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Φ.Πετσάλνικος.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, παρά τις αντιδράσεις τόσο των βουλευτών όσο και των υπαλλήλων της βουλής θα προχωρήσει σε περικοπές. Μάλιστα όπως φαίνεται θα “κόψει” αρκετά χρήματα και από τον δικό του μισθό.
 
Μεταξύ άλλων θα είναι η φορολόγηση αλλά και η περικοπή των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, η αύξηση του συντελεστή στη βουλευτική αποζημίωση, το μισό της οποίας δε φορολογείται καθόλου. Με τις περικοπές, οι βουλευτές μπορεί να χάσουν ακόμα και 20.000 ευρών από τα ετήσια εισοδήματά τους. Βέβαιη θεωρείται η φορολόγηση των δύο “έξτρα” μισθών 15ος και 160ς, που παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής με το άνοιγμα και το κλείσιμο των εργασιών σε μορφή επιδόματος.
 
Μάλιστα αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των υπαλλήλων καθώς οι δύο επιπλέον μισθοί μέχρι σήμερα ήταν εντελώς αφορολόγητοι, ενώ πλέον το ποσό αυτό θα προστίθεται στις ετήσιες αποδοχές. Γεγονός που θεωρείται βέβαιο πως αλλάζει κλίμακα φορολόγησης στον εργαζόμενων. Ήδη μερίδα των υπαλλήλων έχει εισηγηθεί αποχή από την εργασία σε όσες επιτροπές ή ολομέλειες έχουν ως αντικείμενο φορολογικά ή ασφαλιστικά μέτρα. Πρόταση η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση αύριο.
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε