Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κόβουν 5 δισ. από τη μισθοδοσία του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Στο στόχαστρο τα 15 ειδικά μισθολόγια
– Γιατροί,δικαστικοί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, ένστολοι αλλάζουν μισθολόγιο
– Οι μειώσεις θα γίνουν μέχρι το 2013

Από τα 21,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου θα πέσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στα 16,5 δισ.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια διαφοροποιημένα μισθολόγια για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων όπως οι γιατροί του ΕΣΥ για παράδειγμα, αλλά αυτή την ώρα είναι τα πάντα στον αέρα καθώς ή πρόθεση είναι να μπει μαχαίρι σε όλα τα ειδικά επιδόματα και να παραμείνουν σε όλο το Δημόσιο Τομέα μονάχα δύο.

Αυτό θα σημάνει άμεσα δραματική μείωση μισθών, ωστόσο για να προλάβει τις έντονες αντιδράσεις, ειδικά στο ΕΣΥ, τον δικαστικό κλάδο, αλλά και τα σώματα ασφαλείας το υπουργείο μελετάει να διατηρηθούν εκεί τα επιδόματα αντικειμένου εργασίας και θέσης ευθύνης.

Πως θα επιτευχθεί αυτό από τη στιγμή που η πρόθεση είναι να μην ξεπερνούν τα επιδόματα το 20% του μισθού, μένει να αποδειχθεί.

Αυτή τη στιγμή οι βασικοί μισθοί (μικτά) στις κατηγορίες που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι:
Δικαστικοί: 2.067 ευρώ
Γιατροί ΕΣΥ 1.468 ευρώ
Αστυνομικοί, Λιμενικοί,Πυροσβέστες 899 ευρώ
Μουσικοί 963 ευρώ
Μέλη ΤΕΙ 1.048 ευρώ
Ερευνητές 1.132 ευρώ

Με το ενιαίο μισθολόγιο οι μικροί μισθοί των παραπάνω κατηγοριών (οι βασικοί) θα αυξηθούν από 5% ως 10%, ενώ οι “μεγάλοι” θα μειωθούν περίπου 20%, ενώ αν υπολογιστούν όλα τα επιδόματα που χάνονται τα υψηλά κλιμάκια έχουν να χάσουν ως και 40%.

Διαβάστε επίσης:
“Ψαλίδι” στα ειδικά επιδόματα 300.000 υπαλλήλων του Δημοσίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε