Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόβουν τις φοροαπαλλαγές, αυξάνουν 7 φόρους!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα ομαδικά πυρά κατά του εισοδήματος του μέσου φορολογούμενου συνεχίζονται και το μπαράζ περιλαμβάνει άλλα επτά μέτρα που θα έρθουν να συμπληρώσουν όλα όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, για την τόνωση των εσόδων πάντα, μελετάται ακόμη και πλαφόν στις επιστροφές φόρου!

Δηλαδή; Μπαίνει ένα πλαφόν επιστροφής έως 1.200 ευρώ. Έτσι όποιος έχει λαμβάνει… 1.500 θα χάσει 300 ευρώ από το φόρο που του έχει ήδη παρακρατηθεί και αυτό γιατί το κράτος είναι ανίκανο να εισπράξει από αυτούς που πρέπει και έτσι ποτέ δεν επιστρέφει στο φορολογούμενο όσα δικαιούται.

Παράλληλα μελετώνται δύο ακόμη μέτρα που έχουν να κάνουν με τις φοροαπαλλαγές. Είναι η κατάργηση επιλεγμένων φορολογικών επιστροφών, αλλά και η κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων.

Τα πολλά έσοδα όμως το κράτος τα προσδοκά από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και μάλιστα μελετάται να καταργούνται όλες ανεξαιρέτως οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα άνω των 40.000 (αυτό ίσως ισχύει και για κοινό οικογενειακό εισόδημα) ή ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα 30.000 ευρώ (αλλά αυτό το ενδεχόμενο προς το παρόν είναι μάλλον απίθανο).

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια νέα αύξηση στους φόρους ακίνητης περιουσίας (αυτούς που αδυνατούν επί δύο χρόνια να εισπράξουν) με παράλληλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται αύξηση των κριτηρίων για τη φορολόγηση βάσει τεκμαρτού εισοδήματος κατά 60% των ελευθέρων επαγγελματιών.

Παράλληλα μελετάται να αυξηθούν ο φόρος καπνού, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Αυτά “μελετώνται” η αν θέλετε “έχουν πέσει στο τραπέζι” με την τρόικα και δεν είναι σενάρια του… μέλλοντος, μπορεί και να τα ακούσουμε … μετά τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε επίσης:
Τα “τσούγκρισαν” τρόικα και κυβέρνηση για το Δημόσιο – Μέχρι και 100.000 απολύσεις ζητά η τρόικα εδώ και τώρα

Δημόσιο: διπλό τσεκούρι στους μισθούς -Θέλουν μείωση 20% πριν το ενιαίο μισθολόγιο

Μέτρο-σοκ για όλους – Μελετούν νέα μείωση του αφορολόγητου

Νέο χαράτσι και περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε