Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κουκουλοφόροι “έσπασαν” τα γραφεία του ΕΟΤ στο Βερολίνο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος του ΕΟΤ στη Γερμανία, Παναγιώτης Σκορδάς.

Η επίθεση έγινε τα ξημερώτα στις 5.00 ώρα Γερμανίας (6.00 ώρα Ελλάδας), στα γραφεία του ΕΟΤ στο Βερολίνο που στεγάζονται στο κτίριο που βρίσκεται και το Ελληνικό Προξενείο στην οδό Wittenbergplatz 3a.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες στη κεντρική τζαμαρία η οποία έσπασε ενώ έριξαν και μπογιές που έφτασαν ως τον τρίτο όροφο που στεγάζεται το ελληνικό προξενείο.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Διευθυντής του ΕΟΤ στη Γερμανία, Παναγιώτης Σκορδάς “Το πρωί περάσε μια ομάδα ατόμων και πεταξε κοτρώνες, έσπασαν το τζάμι, η όλη ιστορία κράτησε ένα λεπτό. Δεν έκαναν βανδαλισμούς”.

Ακούστε τη σχετική δήλωση:

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για άτομα που μιλούσαν άπταιστα γερμανικά ενώ σύμφωνα με  πληροφορίες στο σημείο οι άγνωστοι πέταξαν προκήρυξη όπου δηλώνουν τη συμπαράστασή τους “σε όσους βρέθηκαν στην Ελλάδα αντιμέτωποι με την κρατική τρομοκρατία”.

Τις  πληροφορίες για την προκήρυξη αντικαπιταλιστικού περιοχομένου ωστόσο το Νewsit δεν μπόρεσε να τις επιβεβαιώσει ούτε με το ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου, ούτε με τον Διευθυντή του ΕΟΤ στη Γερμανία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε