Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κούλουμα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε αναλυτικά τον καιρό και τα μέτρα της Τροχαίας. Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι, τις τιμές αλλά και τον οδηγό διασκέδασης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Άσχημος θα είναι ο καιρός όλο το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα

Λόγω του καιρού οι οδηγοί και οι εκδρομείς που θα αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στους δρόμους μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι καλός σύμμαχος. Ωστόσο, η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.    

Ωστόσο, οι εκδρομείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ακριβά την εκδρομή τους, μιας και οι κερδοσκόποι στα καύσιμα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους με αφορμή και την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ειδικά σε κάπια σημεία της επαρχίας η αμόλυβδη έφθασε και το 1,40 ευρώ ανά λίτρο. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή
Από το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο ιόνιο την ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στη δυτική στέρεα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα Νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου.  Στην ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές.  Θυελλώδεις Άνεμοι στα πελάγη, πρόσκαιρα μέχρι και 9 μποφόρ. 

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται  βροχές στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. χιονιά στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Από το απόγευμα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι ανεμοι θα πνέουν  ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί και βαθμιαία στα ανατολικά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2έως 13 βαθμούς κελσιου. Στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 5 βαθμούς. 
   
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρος, τη  δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν. Από το μεσημέρι καταιγίδες και  χιονιά στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας αλλά και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο την ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική στέρεα θα είναι ισχυρά. οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στο ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 14 βαθμούς Κελσιου και στην Ηπειρο κατά τόπους από -3 έως 8. 

Για τη Θεσσαλία, την  ανατολική Στερεά, την  Εύβοια και την  ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνιά στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας όπου από το απόγευμα είναι πιθανό να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.Οι άνεμοι  θα πνέουν απο το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 15 βαθμούς Κελσιου.

Στις  Κυκλάδες και την  Κρήτη αναμένονται απο το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειότερα πρόσκαιρες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 17 βαθμούς Κελσιου. 

Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα  Δωδεκάνησα μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στα βόρεια θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 8 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 19 και στα βόρεια έως 15 βαθμούς κελσιου. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται από το μεσημέρι βροχές και αργότερα καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 2 έως 9 βαθμούς Κελσιου. 

Προετοιμασίες για τα Κούλουμα

Η Βαρβάκειος αγορά έχει την τιμητική της αυτό το Σαββατοκύριακο και το NewsIt βρέθηκε εκεί κάνοντας για εσάς μία έρευνα αγοράς για τις τιμές, αλλά και τη σύγκριση με πέρυσι. 

Ωστόσο, η αγορά Σαρακοστιανών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Διαβάστε τις χρήσιμες συμβουλές για την αγορά τους.

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δείτε τα έθιμα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας που αυτό το τριήμερο αναβιώνουν.

Στην Αθήνα υπάρχουν σειρά εκδηλώσεων με πολλά events.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΑΛΙΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ
ΕΔΕΣΣΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΦΙΛΟΘΕΗ
ΙΛΙΟΝ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε