Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κούρεμα” έως και 50% στα εφάπαξ – Ποιες είναι οι νέες προτάσεις – Τσεκούρι ακόμη και στα υγιή ταμεία

“Κούρεμα” έως και 50% στα εφάπαξ – Ποιες είναι οι νέες προτάσεις  – Τσεκούρι ακόμη και στα υγιή ταμεία
– Αναλυτικά οι τρεις προτάσεις για τις μειώσεις των εφάπαξ
– Κόψιμο έως και 50% στο εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής και του υπουργείου Εσωτερικών
– Υπάλληλοι του ΟΓΑ φαίνεται πως δεν θα πάρουν κανενός είδος αποζημίωσης
– Όσοι δικαιούνται δύο εφάπαξ θα πρέπει να διαλέξουν ένα από τα δύο

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δισ έχουν μπει τόσο οι συντάξεις όσο και τα εφάπαξ. Άλλωστε το κύριο βάρος των μέτρων “πέφτει στις πλάτες” του υπουργείου Εργασίας αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βρούτσης καλείται να βρει πάνω από 5 δισ. ευρώ από τα 11,5. των τα οποία χορηγούνται από 35 ταμεία.

Για το εφάπαξ όλα έδειχναν ότι θα γίνουν μειώσεις της τάξεως του 22,68%,αλλά τελικά έπεσαν νέες προτάσεις στο τραπέζι, ενδεικτικό των διαβουλεύσεων που γίνονται μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, αλλά και των όποιων απαιτήσεων της τρόικας.

Έτσι ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει ότι το “κούρεμα” στο εφάπαξ θα αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία είναι ελλειμματικά, τώρα με νέες προτάσεις φαίνεται πως ψαλίδι θα πέσει στο εφάπαξ όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Με βάση αυτή την πρόταση υπάρχουν 35 ταμεία που χορηγούν εφάπαξ και η πρόταση είναι να κοπούν όλα τα εφάπαξ κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στα ελλειμματικά ταμεία, αλλά και στα υπόλοιπα που έχουν υγιείς προϋπολογισμούς.

Δεύτερον, όσοι δικαιούνται να πάρουν εφάπαξ από δυο διαφορετικά ταμεία, όπως για παράδειγμα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τότε αυτοί θα κληθούν να διαλέξουν το ένα ταμείο από το οποίο θα λάβουν το εφάπαξ και αυτό, το μεγαλύτερο δηλαδή θα περικοπεί κατά 50% δηλαδή κατά το ήμισυ.
 
Αυτό το μέτρο “φωτογραφίζει” κατά κύριο λόγο τους υπαλλήλους της βουλής καθώς και τους υπαλλήλους τους υπουργείου Εσωτερικών.

Η τελευταία πρόταση αφορά όσους δεν πλήρωσαν για το εφάπαξ, και οι οποίοι τεικά δε θα λάβουν καμιάς μορφής αποζημίωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρόταση φωτογραφίζει τους υπαλλήλους του ΟΓΑ οι οποίοι από τις αρχές του 2006 σταμάτησαν να καταβάλουν τις εισφορές για το εφάπαξ.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 5 δισ. “ψάχνει” το υπ. Εργασίας – “Ψαλίδι” σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ κι επιδόματα

Η τρόικα έρχεται… οι συντάξεις φέυγουν!

Ποιό υπουργείο είναι ο “αρσιβαρίστας” των νέων μέτρων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε