Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κουτρουμάνης: “Αν δεν πάρουμε την 5η δόση 2,5 εκατ. θα παίρνουν μόνο τη μισή σύνταξη!”

‘Ενα είδος στάσης πληρωμών περιμένει τους συνταξιούχους αν δεν πάρουμε την 5η δόση όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης.

“Εάν δεν πάρουμε την 5η δόση, το Υπουργείο Οικονομικών, δε θα μπορεί να καταβάλλει την επιδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία, με συνέπεια, να καταβάλλουν μόνο το 47% της σύνταξης στα περίπου 2,5 εκατ. των συνταξιούχων”, ήταν η ακριβής φράση που βγήκε από τα χείλη του υπουργού.

Όπως είπε παίρνονται επώδυνα μεν μέτρα αλλά αναγκαία διότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η καταβολή των συντάξεων και η επανένταξη των ανέργων στην εργασία αλλά και η εξεύρεση χρημάτων σε όσους άνεργους επιδοτούνται.

Είπε επίσης οτι η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις με την οποία θα διευρύνεται ο αριθμός δικαιούχων του ΕΚΑΣ για να ενισχυθούν χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έχουν άλλα μεγάλα εισοδήματα, για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για παροχές υγείας όλων των ανέργων μισθωτών ή ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη εργαζόμενων που το 2010 έχουν συμπληρώσει λιγότερα από 80 ένσημα και βελτίωση παροχών σε είδος για κατηγορίες αναπήρων.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε