Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοζάνη: Αποχή από τις εκλογές λόγω Καλλικράτη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πλήρη αποχή τους από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο αποφάσισαν οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού…

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης». Σε τοπικό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε χθες (04/07/2010), υπέρ της αποχής ψήφισε το 95,64% των δημοτών και κατά το 4,36% ενώ καταμετρήθηκαν 38 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

«Επρόκειτο για μια άψογη διαδικασία δημοκρατικής συμμετοχής» είπε ο δήμαρχος Βελβεντού Εμμανουήλ Στεργίου και σημείωσε ότι συμμετείχε το 80% του εκλογικού σώματος σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2009.

«Το συγκεκριμένο ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε λογική προσδοκία. Με τα αποτελέσματα αυτά έχουμε στα χέρια μας τη σημαντικότερη παρακαταθήκη στον μεγάλο μας αγώνα για να διεκδικήσουμε ενωμένοι την αυτονομία του δήμου μας από την πολιτική ηγεσία της χώρας» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Τα αποτελέσματα του τοπικού δημοψηφίσματος θα κοινοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους βουλευτές της περιοχής, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη νομαρχία Κοζάνης, την ΤΕΔΚ, το υπουργείο εσωτερικών και τον πρωθυπουργό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε