Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κράτος-οπερέτα που ξαναεπιτρέπει το κάπνισμα

Νέες τροποποιήσεις,ουσιαστικά κατάργηση,του αντικαπνιστικού νόμου ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας που και επίσημα θα επιτρέψει το κάπνισμα σε καφετέριες και μπαρ.
 

Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου,από την Η.Π.Α και την Ευρώπη εως την Κένυα.
 
Όχι όμως στην αρειμάνια Ελλάδα αφού υπονομεύτηκε εκ των έσω,δηλαδή από το ίδιο το κράτος που ουσιαστικά ποτέ δεν τον επέβαλε με τους χαλαρούς εως και ανύπαρκτους ελεγκτές του που μόνο δεν άναβαν τα τσιγάρα των παρανομούντων.
 
Και ενώ τρομοκρατούμαστε από τα συμπεράσματα ιατρικών ερευνών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος,το Υπουργείο Υγείας σκέφτεται να το επιτρέψει σε μπαρ και καφετέριες με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την πίεση των καταστηματαρχών.
 
Έτσι λοιπόν οι ”φωστήρες” σκέφτονται να επιτρέψουν το κάπνισμα στα μπαρ μετά τις 21.00 το βράδυ,στις καφετέριες με σχετική άδεια και στα μικρά μπαρ όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους,που θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν ή όχι ενώ η καθολική απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει(στα λόγια) στα εστιατόρια,ενώ δεν θα επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Από το υπουργείο Υγείας λένε,υιοθετώντας τακτικές του Χότζα,ότι  εδώ και ένα μήνα δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου και μάλιστα υπάρχει και δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου ότι «η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται» και ότι η αντικαπνιστική νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται με λογική.

 
Πως όμως να μην γελοιοποιείται το κράτος κύριε υπουργέ,όταν έχουν επιβληθεί μόλις 400 πρόστιμα,και πως νομίζετε ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν όταν ο αντικαπνιστικός νόμος αλλάζει γρηγορότερα και από δείκτη χρηματιστηρίου;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε