Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας των εμπόρων στους απεργούς στα ΜΜΜ: Αναστείλετε τις κινητοποιήσεις έστω για τις γιορτές

‘Εκκληση προς τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο, απηύθυνε η ΓΣΕΒΕΕ.

Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να μην επιμείνουν σε μορφές κινητοποίησης που αφαιρούν την δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών προς τις τοπικές αγορές, καθως επίσης να αντιληφθούν ότι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν εκτός από τη μείωση αποδοχών τους, να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους, και οι μικρές ιδιαίτερα επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο αν δεν υπάρξει η δυνατότητα να ενισχυθούν τα έσοδα τους, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο.

«Επιλέξτε άλλο τρόπο κινητοποιήσεων ειδικά για τις επόμενες 10 ημέρες», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Ανάλογη έκκληση με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης.

Λένε επίσης, οτι το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται από τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς στέλνει τον κόσμο στα εμπορικά κέντρα τύπου Mall.

Χ.Τσιόκας: Ανεξήγητη και υπερβολική η στάση των απεργών

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χάρης Τσιόκας, αναρωτιέται γιατί κάνουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς!

Κατά τον κ. Τσιόκα είναι ανεξήγητη και υπερβολική τη στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης, το κοινό, η οικονομία αυτές τις ημέρες, και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην συμβεί αυτό», τόνισε ο κ. Τσιόκας.

«Μου είναι και εμένα ανεξήγητη και υπερβολική αυτή η συμπεριφορά», παρατήρησε, «καθώς έχουμε διαβεβαιώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ότι θα υπάρξει εύλογος χρόνος για διάλογο για τα θέματα που αφορούν την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και τον μηδενισμό του ελλείμματός τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε