Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρίσιμη ημέρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Ορατός ο κίνδυνος πτώχευσης - Κίνδυνος να μην πληρωθούν 1.300 εργαζόμενοι

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2010 | 09:54
Πρώτη δημοσίευση: 30.08.2010 | 18:32

- Σήμερα λήγει η διορία για την πώληση των ναυπηγείων στην Άμπου Ντάμπι Μαρ
- Εάν δεν αποφασιστεί η πώληση τότε τα ναυπηγεία κινδυνεύουν να κηρύξουν πτώχευση μέχρι την Τετάρτη
- Άγνωστο παραμένει ποιός θα αναλάβει την μισθοδοσία των 1.300 εργαζομένων για τον Αύγουστο

Οι γερμανοί ιδιοκτήτες συνεδριάζουν με το προσύμφωνο μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Άμπου Ντάμπι Μαρ να εκπνέει σήμερα Τρίτη και την απειλή της πτώχευσης των ναυπηγείων να είναι πλέον ορατή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της Thyssen ,θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Άμυνας και θα θέσουν το δίλημμα είτε της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, είτε της πτώχευσης ακόμη και μέχρι την Τετάρτη. Το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση λίγων ημερών για να περάσει το πακέτο της συμφωνίας από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,από την οποία ο κ.Βενιζέλος ευελπιστεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Το πακέτο της συμφωνίας μεταβίβασης, εκτός από τη πώληση των ναυπηγείων στην Άμπου Ντάμπι Μαρ,προβλέπει την ναυπήγηση δύο ακόμη υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, με κόστος για το ελληνικό δημόσιο ένα δις ευρώ.

Το δυσκολότερο πρόβλημα της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας των ναυπηγείων ήταν το πρόστιμο που είχε επιβάλλει η ΕΕ για παράνομες χρηματοδοτήσεις των ναυπηγείων στο παρελθόν. Ο κ.Βενιζέλος κατόρθωσε να λύσει αυτό το θέμα αλλά επιμένει στην όσο το δυνατόν ευρεία διακομματική στήριξη της συμφωνίας για τα ναυπηγεία,κάτι που ακόμη δεν είναι σαφές αν έχει εξασφαλιστεί.
 
Οι 1300 εργαζόμενοι ζουν για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες υπό την απειλή απώλειας της δουλειάς τους, ενώ άγνωστο παραμένει ποιος θα αναλάβει τη μισθοδοσία τους γι΄ αυτό το μήνα.

Πάρις Καρβουνόπουλος   Διαδώστε αυτό το άρθρο