Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρίσιμη ημέρα η Παρασκευή για την απεργία των ταξί

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Όπισθεν φαίνεται ότι έβαλαν ήδη στην απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί, απλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ο αγώνας στον οποίο η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη είναι (ουσιαστικά) άνευ αντικειμένου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο”.

Είναι εμφανές ότι το μέτωπο που έδειξε να “ραγίζει” τα τελευταία 24ωρα έχει σπάσει. Ειδικά το τελευταίο 24ωρο οι ιδιοκτήτες ταξί έμοιαζαν να ψάχνουν την (ηρωική) έξοδο απ’ την απεργία ζητώντας να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον τους. Τώρα ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Την Παρασκευή στις 10 αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί, τελικά, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς, η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ταξί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει σήμερα το απόγευμα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οπως δήλωναν στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος για την άφιξη των μελών του ΔΣ από την περιφέρεια.

Στην περιφέρεια:

Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα από το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου απέκλεισαν στις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας. Το σημείο του αποκλεισμού είναι ισόπεδη διάβαση διέλευσης τρένων και με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες των ταξί καθυστέρησαν για 15′ την αμαξοστοιχία Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για τον ίδιο χρόνο, ένα τοπικό τρένο το οποίο κινείται μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας έκαναν αυτοκινητοπορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών της Καλαμάτας Στέλιος Μάλαμας, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο για περίπου τρεις ώρες.

Να σημειώσουμε ότι η απεργία των ιδιοκτητών ταξί συνεχίζεται και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά σήμερα δεν θα πραγματοποιήσουν καμιά κινητοποίηση, ενώ για την Παρασκευή ετοιμάζουν κίνηση εντυπωσιασμού στην Κορινθία με την συμμετοχή αυτοκινητιστών από όλη την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν την έξοδο από την απεργία οι ταξιτζήδες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε