Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρίσιμο 15ήμερο αποφάσεων για τον Γ. Παπανδρέου

Απανωτές συσκέψεις του πρωθυπουργού. Καλείται να επιλέξει υποψηφίους και το χρόνο ανασχηματισμού.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Πρωθυπουργός σε ότι αφορά την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις 13 περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας αλλα και τον χρόνο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με δομικές αλλαγές ή όχι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κόμματος, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και το Σαββατοκύριακο (4-5 Σεπτεμβρίου) θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο. Την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ θα ανακοινώσει ο ίδιος προσωπικά και τους υποψηφίους που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους.

Ο Πρωθυπουργός απο το πρωί έχει διαδοχικές επαφές και συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, υπουργικά στελεχη και κοινωνικούς φορείς, ενόψει και της επίσκεψής του στη ΔΕΘ (9-10-11-12 Σεπτεμβρίου). Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, αναμένεται να καταλήξει στο αν θα προχωρήσει σε απλή συμπλήρωση των κενών που θα προκύψουν απο τη μεταπήδηση κυβερνητικών στελεχών στην αυτοδιοίκηση ή θα προχωρήσει σε ριζικό – δομικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Το πότε ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό παραμένει ερώτημα καθώς υπάρχουν εισηγήσεις πλέον στο γραφείο του που λένε οτι ενδεχομένως σε μία τόσο κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία δεν πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα στην κυβέρνηση γιατί αυτό θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου.

Πάντως οι τελικές αποφάσεις για τον ανασχηματισμό -δομικό ή όχι- ανήκουν στον κ. Παπανδρέου και είναι πιθανό να ανακοινωθούν πρίν απο τη ΔΕΘ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε