Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για τις τιμές των καυσίμων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού…

στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της ανεξάρτητης αρχής προκειμένου να διακριβώσει τα αίτια για τις υψηλές τιμές των υγρών καυσίμων στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Ελεγκτικά κλιμάκια της Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πρατηριούχους, στα γραφεία των νομαρχιακών ενώσεων βενζινοπωλών του νησιού καθώς και στα γραφεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών EΚΟ και BP και από τη διερεύνηση αυτών των στοιχείων που συνέλεξαν οι ελεγκτές θα προκύψει το πόρισμα της επιτροπής και μεταξύ των πιθανοτήτων είναι ακόμη και να επιβληθούν πρόστιμα για εναρμονισμένη πρακτική μεταξύ των πρατηριούχων για τη διαμόρφωση υψηλών τιμών στη λιανική καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή των εταιρειών εμπορίας στη διαμόρφωση αδικαιολόγητα υψηλών τιμών.

Οι ελεγκτές πήραν τους σκληρούς δίσκους και τα πρακτικά των συνεδριάσεων των ενώσεων καθώς και αυτά των γενικών τους συνελεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η ενεργοποίηση της Επιτροπής, ξεκίνησε με αφορμή την απόκλιση που εμφανίζουν οι μέσες τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη, σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της χώρας.

Σήμερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης στο νομό Χανίων διαμορφωνόταν στα 1,693 ευρώ το λίτρο, στο νομό Ρεθύμνης στο 1,71 ευρώ, στο νομό Ηρακλείου στο 1,674 ευρώ και στο νομό Λασιθίου στο 1,72 ευρώ. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιο έλεγχο, είχε διενεργήσει η Επιτροπή και προ διετίας, χωρίς ωστόσο να έχει κοινοποιήσει κάποιο συμπέρασμα.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε