Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κριτική Αναστασιάδη στον Χριστόφια

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης

 

Έντονη κριτική για την εξωτερική πολιτική και τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό έκανε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

 

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ ούτε δογματικά απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται στο τραπέζι του διαλόγου, όμως ούτε και εν λευκώ την αποδέχεται και κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να δεσμεύει την ελληνοκυπριακή πλευρά με προτάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί η συστηματική διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις.
 
Κάλεσε ακόμη τον Δ.Χριστόφια να ενισχύσει την διαπραγματευτική ομάδα και διερωτήθηκε κατά πόσο νομίζει ο Πρόεδρος ότι μόνος του, με ένα δύο συνεργάτες, μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι στη τουρκική διπλωματική μηχανή.
 
Ζήτησε “να καταλάβουν ότι η δογματική αρνητική τοποθέτηση σε ζητήματα όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και η Συνθήκη της Λισσαβόνας, επιφέρουν κόστος” για την Κύπρο και, αναφερόμενος σε ανοίγματα της κυβέρνησης προς τρίτες χώρες, διερωτήθηκε πότε ο Πρόεδρος θα βρει στήριξη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Συρία, τη Κούβα ή τη Λιβύη.
 
Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι, αν η κυβέρνηση και αυτή τη φορά αγνοήσει τις επισημάνσεις του ΔΗΣΥ, ο κίνδυνος να μην καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να οδηγηθεί το Κυπριακό σε αδιέξοδο είναι υπαρκτός και οι ευθύνες θα είναι βαρύτατες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε