Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 11 Αθήνα Αναλυτικά

Κριτική στο μνημόνιο από δικαστές και δικηγόρους

Κριτική στο μνημόνιο από δικαστές και δικηγόρους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.10.2010 | 16:36
Πρώτη δημοσίευση: 03.10.2010 | 16:14

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, δικαστές και δικηγόροι που βρέθηκαν στην πανηγυρική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Δ. Παξινός, άσκησε κριτική στο μνημόνιο και ανέφερε ότι προβλέπει ότι εάν υπάρξει διαφορά δανειολήπτη και δανειστή, αυτή θα επιλυθεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αλλά με το αγγλικό δίκαιο, ενώ παράλληλα προβλέπεται αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση που η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαρ. Αθανασίου, στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στην χρηματοοικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίστηκαν «διαχρονικά από τους πολιτικούς, γιατί προτίμησαν να δίνουν βάρος στα πιεστικά βραχυχρόνια προβλήματα, εξαιτίας του περίφημου πολιτικού κόστους», ενώ προσέθεσε ότι «όλες οι κυβερνήσεις προτιμούσαν να εξετάζουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πολιτική των προκατόχων αντιπάλων και απέφευγαν να τονίζουν τα προβλήματα που προκάλεσε η δική τους πρόσφατη ή προγενέστερη πολιτική».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook