Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρύο και άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ αύριο

Κρύο και άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ αύριο

Το πρωί, στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες.Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή.

Οι πολλοί ισχυροί βοριοδυτικοί άνεμοι που θα πνεόυν 8-9 και πιθανώς στα τότια πελάγη τοπικά 10 μποφόρ, αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιριού της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά,

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στη κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος και μονο τις πρωινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν σποραδικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βραδυ θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 9 και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο τοπικά 10 που μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα 5 με 7 μποφόρ. Αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες βροχές στα νοτια και γρήγορα αίθριος. Από το βραδύ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στα νοτια τις πρωινές ώρες 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 πρόσκαιρα στη Κρήτη τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα 4 με 6 και το βραδύ στις Κυκλάδες θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βραδυ γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Το βραδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση στα 4 με 6 μποφόρ. Το βραδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα 4 τοπικά 5 μποφόρ. Το βραδυ θα στραφούν σε νοτίους 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

καιρός: στη δυτική Ελλάδα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Πρόσκαιρη ύφεση του καιρού το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη δυτική Κρήτη, ενώ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα και τοπικού χαρακτήρα.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

καιρός: στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή
καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας.
Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Η πρόγνωση για το Σάββατο
καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και το βράδυ στα πελάγη θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για την Κυριακή
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε