Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κρύο και χιόνια – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Κρύο και χιόνια – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Θερμοκρασία που δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού.

Βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένονται στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις και στις παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυμένοι από το απόγευμα σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, όπου ενδέχεται να βρέξει. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από το βράδυ θα χιονίσει και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς καθώς και στα υπόλοιπα τμήματα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις νότιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ενώ χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί και στα πεδινά των βόρειων περιοχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν και στα βόρεια σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 500 μέτρα).
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτική τιμή υψόμετρου 200 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυμένοι από το απόγευμα σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε