Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας – Πορεία διαμαρτυρίας των δασοπυροσβεστών στην Πανεπιστημίου

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας – Πορεία διαμαρτυρίας των δασοπυροσβεστών στην Πανεπιστημίου

Σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν οι δασοπυροσβέστες διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στο θέμα της πρόσληψής τους.

Η ΠΟΣΠΥΔ ζητώντας άμεση διευθέτηση του ζητήματος των προσλήψεων από το ΣτΕ, κάλεσε όλα τα μέλη της ένστολα σε αγωνιστική κινητοποίηση..

Οι ένστολοι δασοπυροσβέστες στα πλαίσια της κινητοποίησής τους έκλεισαν νωρίτερα την Πανεπιστημίου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση πρόσληψη 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών πυρόσβεσης- διάσωσης, εν όψει της καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, εδώ και μήνες αναμένουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρήσει σε ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών. Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες, εκκρεμεί εκ νέου η σχετική διαδικασία για έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως αναφέρουν, την Παρασκευή 01 Ιουνίου πρέπει οι 1.903 πυροσβέστες να έχουν προσληφθεί.

Έπειτα, από τα Προπύλαια μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου, και στη συνέχεια έκλεισαν τη Φιλελλήνων όπου βρίσκεται το υπ. Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι πως η 5μηνη σύμβαση που πρότεινε το υπ. Οικονομικών δεν τους επιτρέπει στη συνέχεια να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Συνεπώς το αίτημά τους είναι η σύμβασή τους να γίνει 6μηνη.

Στο μεταξύ κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές ενώ τα μηχανάκια διέρχονται πάνω στα πεζοδρόμια.

Αυτήν την ώρα οι δασοπυροσβέστες μεταβαίνουν ξανά στην οδό Πανεπιστημίου όπου βρίσκεται το Λογιστήριο του κράτους διατηρώντας κλειστή μία λωρίδα κυκλοφορίας της Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς τρόλεϊ για πέντε ώρες σήμερα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε