Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυκλώματα σε εφορίες και τελωνεία “κλείνουν τα μάτια” με το… αζημίωτο – Πάρτι μίζας με… οικοδεσπότη το ίδιο το Δημόσιο

Κυκλώματα σε εφορίες και τελωνεία “κλείνουν τα μάτια” με το… αζημίωτο – Πάρτι μίζας με… οικοδεσπότη το ίδιο το Δημόσιο

– Πρόστιμα 620.000€ έγιναν… 20.000€
– Τελωνειακοί μπλοκάρουν τον μηχανισμό ελέγχου στα βενζινάδικα
– Από 500 εκατ. ευρώ έως ένα 1 δισ. η χασούρα του δημοσίου από το λαθρεμπόριο βενζίνης και ντίζελ

Δεν είναι είδηση πως υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, τελωνειακοί, κρατικοί υπάλληλοι. Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτό. Η απάντηση είναι: τίποτα.

Αντίθετα, με τους νόμους και τα μέτρα της όχι μόνο ευνοεί τη φοροδιαφυγή αλλά ουσιαστικά γίνεται η ίδια «οικοδέσποινα» του μεγάλου πάρτι μίζας στις εφορίες, τα τελωνεία και όχι μόνο!

Το δείχνει δικαστική έρευνα για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν σε βάρος του Δημοσίου. Όταν η κυβέρνηση εξήγγειλε ρυθμίσεις για περαίωση, στις εφορίες κάποιοι υπάλληλοι «άνοιξαν σαμπάνιες», αναφέρει χαρακτηριστικά το Έθνος.

Την ώρα που ο πρώην ΓΓ Τελωνειακών και Φορολογικών, Ι. Καπελέρης, διώκεται για κακούργημα, τελωνειακοί εδώ και ένα χρόνο έχουν βραχυκυκλώσει την εγκατάσταση μηχανισμού ελέγχου στα βενζινάδικα για την αποτροπή λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Και μέσα σ’ όλα, η ΕΥΠ παρακολουθεί στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που εμπλέκονται στη μαφία του παραεμπορίου!

Haircut στις εφορίες
Έχετε χρέη στο Δημόσιο και θέλετε να γλιτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα; Περάστε από την εφορία. Θα σας κουρέψουν! Η δικαστική έρευνα (που οφείλεται στην παρατηρητικότητα δικαστικής λειτουργού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, γιατί δε βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι) αποκαλύπτει τη δράση κυκλώματος εφοριακών που «κούρευαν», όπως και όταν ήθελαν, τα πρόστιμα της περαίωσης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανώνυμης εταιρίας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας μόλις 20.000 ευρώ έναντι παραβάσεων ύψους 620.000 ευρώ. Η δικαστική λειτουργός που ανακάλυψε την υπόθεση, εντόπισε αναντιστοιχία μεταξύ των φορολογικών παραβάσεών της σε σχέση με το μικρό πρόστιμο που πλήρωσε για την περαίωση, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Θέλησε να το ψάξει περισσότερο και ζήτησε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο που όσα είχε αποκαλύψει, δεν διαψεύστηκαν. Όπως τονίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα στοιχεία φάνηκε ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που είχαν ελέγξει την εταιρεία, είχαν καταχωρίσει στο σύστημα Taxis συνολικά… τρία σημειώματα.

Σύμφωνα με το πρώτο, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει για την περαίωση 420.000 ευρώ, σύμφωνα με το δεύτερο 20.000 ευρώ, ενώ στο τρίτο 620.000 ευρώ. Αλλά η υπόθεση είχε περαιωθεί με το εκκαθαριστικό που ζητούσε 20.000 ευρώ.

Κόντρα υπουργείων και πάρτι λαθρεμπορίου καύσιμων
Εδώ κι ένα χρόνο ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακοί και τελωνειακοί αλλά κι έμποροι πετρελαιοειδών αντιδρούν στην τοποθέτηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών – εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων, καταγγέλλει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μόνο που με το σύστημα αυτό αντιμετωπίζεται δραστικά η παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, που στερεί στο Δημόσιο 500 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ το χρόνο! Στις 14 Δεκεμβρίου, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την πρώτη απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει εντολή να εκδοθεί και η απόφαση που λαμβάνει ως φορολογικά στοιχεία τις ποσότητες εισόδου κι εξόδου καυσίμων βάσει του ειδικού μηχανισμού μέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ι. Καπελέρης στον Ν. Ευαγγελάτο: Με τον Π. Οικονόμου αποφασίσαμε τη ρύθμιση των προστίμων

Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τη δίωξη Καπελέρη

Προειδοποίηση προς εφόρους: Κόψτε τον λαιμό σας και φέρτε έσοδα γιατί θα ξηλωθείτε!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε